Ben jij of ken jij
een Hoeksche Ondernemersheld?

Laat het ons weten! Geef door wie volgens jou een échte Hoeksche Ondernemersheld is en waarom.

Wie weet wordt deze held binnenkort verrast met een nominatie voor de Hoeksche Ondernemersheld Award 2021 en in het zonnetje gezet met de nodige publiciteit.

Met het verplaatsen van het Ondernemersgala Hoeksche Waard naar 2022 door corona, maken wij - de vier ondernemersverenigingen achter het gala - ons in 2021 op een andere manier sterk om Hoeksch ondernemerschap een podium te geven in deze bijzondere tijden. Iedere maand zetten wij een Hoeksche Ondernemersheld - een gevestigde ondernemer, starter, retailer/winkelier of sociaal ondernemer - in de spotlights die zich in coronatijd op een positieve manier onderscheidt. Met bijvoorbeeld een innovatieve aanpak, het omgooien van de bedrijfsvoering of het bieden van nieuwe dienstverlening.

Mariet Party’s & Events

Hoeksche Ondernemersheld  

van 2021!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van 2021 zit erop! Het organisatiecomité is blij verrast met de hoeveelheid uitgebrachte publieksstemmen, bijna 1750 stuks. Daarnaast heeft de jury haar oordeel uitgebracht. Eén ondernemer komt er als overtuigende winnaar uit. Het is Jaap Herweijer van Mariet Party’s & Events uit Numansdorp. Met zijn vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen mag hij zich met recht Hoeksche Ondernemersheld van 2021 noemen! Jaap was de eerste maandheld in februari van dit jaar.

De tussenstand per 12 november 2021 (14.30 uur)

1 - Mariet Party’s & Events

2 - Mingle the Single

3 - JB Productions en Crea-Fleur

4 - Ave Esthetique Huidkliniek

5 - David's Deli

6 - Ben & Pieter´s

7 - Lodder Events & Sfeermakers

8 - Nonstop Printing

Criteria Hoeksche Ondernemersheld
Wat is een Hoeksche Ondernemersheld? Een ondernemer die...:
- ...zich in coronatijd op een positieve manier onderscheidt. Door bijvoorbeeld een innovatieve aanpak, het omgooien van de bedrijfsvoering of het bieden van nieuwe dienstverlening.
- ...een bron van inspiratie is voor anderen.
- ...gevestigd is in de Hoeksche Waard.
- ...is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
- ...een gevestigde ondernemer, starter, retailer/winkelier of sociaal ondernemer is.

Selectieprocedure
Uit alle aanmeldingen kiest een onafhankelijke jury maandelijks een genomineerde voor de Hoeksche Ondernemersheld Award 2021. De namen van de genomineerden worden doorgaans aan het begin van de maand bekend gemaakt. Aan het eind van het jaar mogen alle Hoeksche Waarders stemmen op hun favoriete genomineerde. De winnaar van de Hoeksche Ondernemersheld ontvangt de award eind december 2021. Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard op 16 mei 2022 zullen we de winnaar nogmaals in het zonnetje zetten.

De genomineerden

Lodder Events/Tasttoe Bar & Kitchen - Numansdorp

Bas Lodder en Natasja Hörnemann

Evenementenorganisatie Lodder Events heeft natuurlijk zeer ernstig geleden onder de corona-crisis. Toch heeft dit hen niet weerhouden om nieuwe initiatieven te ontwikkelen zoals een koeriersdienst (Hurry-up parcels) en bloemenbesteldienst Prachtbloemen.nl


Zij zijn onlangs Tast Toe Bar & Kitchen in Numansdorp begonnen, hebben er een prachtig terras bijgebouwd en de recensies zijn veelbelovend. Een aanwinst voor het centrum van Numansdorp!

Barbershop Hoeksche Waard - Numansdorp

Renaldo de Romph

Renaldo startte op 1 april 2020 zijn eigen barbershop openen, midden in de lockdown, maar kon daardoor pas 11 mei open. Een moeilijke start, maar hij heeft door kwaliteit en goed gebruik maken van social media toch snel een goed bedrijf weten op te bouwen en een eigen plek in deze branche weten op te bouwen. Misschien ook symbolisch voor de hele kappersbranche in de HW een goede nominatie voor een eerlijk ambachtelijk vak!

VanEckie - Westmaas

Bart van Eck

Bart van Eck (20) uit Westmaas liep vorig jaar tijdens zijn studie wat vertraging op. In plaats van bij de pakken neer te zitten, draaide hij de situatie om. Hij besloot iets te doen met zijn grote passie: het dragen en verkopen van exclusieve kleding. Wat begon als een experiment, groeide binnen no-time uit tot een succes. "Toen de eerste items online stonden, stroomden de bestellingen uit het hele land binnen."

OKER&GOUD - Strijen

Kimberly Van Der Velden

Kimberly heeft na de bevalling van haar tweede kindje haar vaste baan als interieurarchitect opgezegd. Aan het begin van de lockdown is ze voor zichzelf begonnen. Dat was natuurlijk erg spannend, maar ze heeft gelukkig geen moment stil gezeten. Veel afspraken konden online doorgaan en door een goede samenwerking met leveranciers kon zij toch haar klanten goed van dienst zijn.

David's Deli - Westmaas

David van Steenderen
David is eigenaar van restaurant en wijnbar Vineum in Rotterdam en levert met Van Steenderen Wines wijn aan onder meer horecabedrijven in dezelfde stad. Maar door corona lag alles plat.

Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Westmaas, zijn woonplaats, een delicatessenzaak te starten. Het is gevestigd in het pand van de voormalige keurslager Viergever. Deze nieuwe en culinaire aanwinst is in Westmaas.

Ankies Kunstbus - Puttershoek

Ankie Winkelman
Ankie heeft het concept van Kunstbus in de pandemie drastisch omgegooid, ze mocht NIET meer in de gebouwen dus wat heeft ze gedaan?

"SOS-juf is ziek bel Kunstbus" deze vaste activiteiten zijn omgezet naar: thuis KUNST TASJES VOOR KINDEREN van de scholen en BSO IN DE HW.

Ruim 3780 tassen, de kinderen kregen deze thuis via de scholen en honderden zijn zelf op gepikt. Voor jong en oud.

Feliz Fashion Boutique - Oud-Beijerland

Merel Kleinjan
Merel Kleinjan van Feliz Fashion Boutique is een jonge ondernemer van 26 jaar. Naast haar Boutique in de Veilingpassage te Oud-Beijerland heeft zij ook haar eigen sieradenlijn Feliz Jewels opgezet.

Toen haar winkel dicht moest richtte Merel zich op het digitale. Ze plaatste filmpjes op de socials, waar ze alle items liet zien, winkeltours deed, like & win acties, maar ook live event sales. Alles wat ze verkoopt bracht ze vervolgens diezelfde dag nog gratis bij mensen thuis. Daarnaast heeft ze extra tijd gestoken in de webshop en deze verder geprofessionaliseerd.

karateschool Shinshinkan - Oud-Beijeland

Sascha Eikelenboom
Sascha Eikelenboom, 26 jaar, is eigenaar van karateschool Shinshinkan. In deze lastige tijd waar de sportzalen gesloten zijn heeft zij het voor elkaar gekregen om de kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les te geven. Online en vooral lekker buiten.

Unifortes - Strijen

Roy Kranendonk
Normaal maken de medewerkers van Unifortes uit Strijen enorme wasmachines voor bedrijven, maar coronatijd heeft ze tijdelijk op een heel ander spoor gezet.

Hun ontsmettingspalen met biologisch, halal én verzorgend spul erin vliegen als warme broodjes over de toonbank en staan inmiddels in meer dan twintig verschillende landen.

JB Productions - Heinenoord

Jeroen van den Berg
Het bedrijf van Jeroen verzorgt entertainment en richt zich vooral op grotere evenementen en kindershows in b.v. winkelcentra en bij bedrijven.

Ten gevolge van de corona-maatregelen is dit uiteraard niet mogelijk maar zij hebben toch een aantal leuke en inventieve oplossingen bedacht voor 1,5 meter entertainment bedacht: b.v. troostteam, livestreamevents b.v. apres skihut livestreamfeest en livestream goochelshow, etc

Jeroen heeft zijn bedrijf 2 x getransformeerd naar een pop-up winkel, de kerstmarkt en nu een bloemenhal.

Ezra Cosmetics - Oud-Beijerland

Ezra Vermeij
Ezra is net 3 jaar geleden gestart met haar eigen cosmetica winkel, door corona moest de winkel dicht. Mbv een webshop, thuisbezorgen van bestellingen, winkelen op afspraak voor de feestdagen, instagram en facebook filmpjes en online workshops blijft ze onder de aandacht van de “lokale“ consumenten.

Opstroopwafel - Heinenoord

Karin en Paul de Mey
Ook Karin en Paul van Opstroopwafel (bekend van de Hoeksche Stroopwafel dus) hadden maart vorig jaar een grote klap te verwerken. Alle evenementen afgelast, horeca dicht, attractieparken dicht…

Stroopwafelpost voor bedrijven, instanties en particulieren als nieuw concept gelanceerd en dat is een groot succes!

Verder verkopen de winkels meer dan ooit en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Om het hoofd boven water te houden werken Paul en Karin part-time buiten hun bedrijf.

Kookstudio Hoeksche Waard - Numansdorp

Michka Chel
Tijdens de corona-maatregelen is Michka genoodzaakt om haar core-business, cursussen en workshops, te annuleren.

Zij heeft allerlei andere activiteiten ontwikkeld zoals afhaalmaaltijden, prive-kok aan huis en ook cursussen in aangepaste kleinere vorm. Maar dit alles wel in haar opvattingen over gebruik van plaatselijke en “vergeten” producten uit de HW.

In Coronatijd heeft ze toch een extra kok aangetrokken. Ook geeft ze inmiddels online kookworkshops.

L'OYÉ Cosmetics - Puttershoek

Michelle Kolmsberg

Door corona viel het werk van Michelle - met name het staan op (internationale) beurzen en het verzorgen van workshops - stil.

Zij is toen via social media iedere dag een live make-up video gaan maken en heeft zo de particuliere klant kennis laten maken met de producten van L´OYÉ Cosmetics.

Zo heeft ze direct contact met haar klanten en is ze 7 dagen per week van 08.00 uur tot 22.00 uur voor haar klanten te bereiken op WhatsApp voor vragen, tips, advies enz.

Restaurant ‘t Land van Wale - Heinenoord

Jeroen van der Sluis
Jeroen is een jonge en zeer gedreven ondernemer die ook tijdens de gedwongen sluitingen het afgelopen jaar niet bij de pakken neer is gaat zitten.

Hij blijft met vernieuwende ideeën komen zoals een kerst- en valentijnbox, maakt veel gebruik van streekproducten en denkt ook aan anderen.

Tijdens de eerste lockdown stond hij klaar voor de zorghelden en nu tijdens de 2de lockdown heeft hij iets gedaan voor de eenzame ouderen.

SD Massage - Oud-Beijerland

Sanne van den Berg
Sanne is in maart 2020 een eigen salon begonnen en moest binnen een week weer sluiten door de eerste lockdown.

Ze liet zich niet uit het veld slaan en doet nu online verkoop van steentjes, zelfgemaakte speciale kaarsen, Edelsteen massageolie.

Ze heeft inmiddels een eigen productlijn Esdé Gems of nature opgezet en gaat deze naast online ook in haar salon verkopen.

Healthclub Fitscore - Strijen

Philéne van Essen, Janniek Heijnen
Tijdens de eerste sluiting zijn vele trainingen gepost als video op YouTube en in de Fitscore app.

Op het moment dat buitensporten werd toegestaan werd dagelijks fitness naar buiten en binnen getild en werd buiten lesgegeven op verschillende locaties in Strijen.

Tijdens de huidige lockdown worden door de hele Hoeksche Waard spinning fietsen en andere fitness materialen bezorgd en opgehaald.

Sportcafé Duyf - Maasdam

Peter en Mireille Mieremet
Dit stel is niet bij de pakken gaan neerzitten.

Elk weekend hebben ze voor een leuke prijs een menu dat afgehaald of thuisgebracht kan worden. Op donderdag is er de makkelijke maaltijd, echt een aanrader.

In de tijd dat er nog iets meer mocht een hamburger drive thru georganiseerd met de opbrengst voor muziekvereniging Maasmuziek.

Mingle the Single - Oud Beijerland

Natascha en Laura
De samenwerking tussen Natascha en Laura ontstond uit een prachtig idee. Een date-avond voor gescheiden ouders. Daarachter schuilt een prachtige gedachte, namelijk als de ouders blij zijn, zijn de kinderen ook blij. Dus het werkt blijkbaar twee kanten op. Het eerste evenement was een daverend succes in de Lobby te Oud-Beijerland.

Gedwongen door door corone gingen ze voor het medium de online kroeg. Door hun persoonlijke enthousiasme en energie kregen ze zelfs de ouderwets denkende Hoeksche Waarder achter het beeldscherm.

"Van 25 tot 75, iedereen wordt enthousiast van de dames. Met de gedachte dat als je jezelf liefhebt, je ook beter de liefde kunt vinden. Ook staat er een digitale escaperoom op het programma,"

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking of een suggestie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. Loes Könemann.

© 2018 - 2022 Ondernemersgala Hoeksche Waard - Privacy verklaring